Képeink

2007. július 16., hétfő

Ne már!!

Csajok, felelősnek érzem magam ezért a pánikért. Ezért hozzátennék néhány megjegyzést, amit már pénteken is írtam.
Kizárólag ezt az egy mintát találtam, ami rossz volt. Gatekeeper. Nézzétek Claudius királynőjét, megszólal, olyan szép. Sok képet láttam kihímezve, megpróbálom megkeresni azt a linket, ahol valaki összegyűjtött egy kazal képet, leírva, hogy milyen anyagra és hány szállal készült. Kivétel nélkül szépek. Ugyanakkor ott van a HAED fórumon egy olyan topik is, ahol a hivatalos javításokat közlik, mert bizony néha, egy-egy minta nemsikerül olyan jól. Én nagy utálója voltam az ilyen generált mintáknak, de elolvastam a hivatalos fórumot, ahol annyi gyönyörűt láttam, ami meggyőzött. Persze néhány képet ( naná, hogy maiket én válsaztottam), nem egy leányálom varrni, mert a cartoon jellegű képeknél nem lehet másképp legenerálni a kontúrt kontúr nélkül. De kárpótol az a sok egybefüggő folt:-) És egy HAEd nem kezdőknek való, ez is tény.
Nagyon kérek mindenkit, ne ítéljétek el élből a mintát. Csak nézzétek meg alaposan. LÁttam Lilly of the valley nagy változatát, nagyon szép. Ha akarjátok felteszem valahová, mondjuk a multimra a most talált xsd-ket, amik az eredeti minták pontos bepötyögött mása. Nézzétek meg nyugodtan, nagyon szépek. Lilith Tso-n elámultam annyira gyönyörű. Bocs, hogy hosszú, de én kavartam.
Feltétlenül nézzétek meg. Remélem regelés nélkül is látható.
Anyagtípusok és kész munkák

Feléledt a királynő!

Lányok, köszi a segítséget! FOLYTATOM!!!
A este nekiesek a himzésnek, hétvégére pótolom a mostani elmaradást. Most hétvégén ugyanis himzés helyett inkább keseregtem.

Venetian Mask


Akkor én is mutatom, hol tartok most. Bevallom nem igazán tudtam haladni vele, mert a nyaralásra nem tudtam elvinni, a múlt héten meg a gyerekek betegek voltak és minden percemet lefoglalták.



Akkor mutatom a nyaralás alatti haladásomat. Én nem olyan szép sorban haladok, mint ti. Hol itt, hol ott csinálok nagyobb színfoltokat, aztán majd összeáll az egész:-)

Látom, már benne is vagyok a kezdő képsorban. Köszönöm szépen, Rita:-)

Érdekes, hogy milyen kételkedés kezdődött el a HAED mintákban. Azt gondolom, senki sem várhatta azt, hogy éppen olyan legyen, mint egy fénykép. Hiszen azt a felbontást lehetetlen lenne megcsinálni. Mégis a kész műveket nézve sokkal finomabb a látvány, mint egy átlagos xszemes mű. Pl. itt van Claudiusé. Itt van egy kép egy készülő műről. Szerintem egyáltalán nem csúnya a látvány.
Gondolom, mindannyian csináltunk már teljesen elnagyolt kicsi mintákat, ahol szinte csak a kontúrozás után látszik, hogy mi is az. Ehhez képest ezek a HAED-ek igenis szépek.
Most a Pink Rose-nál lehet, hogy én is arcot fogom megnézni, milyen is. Kezdtek engem elbizonytalanítani.

Tényleg HAED-telen... :(

Sziasztok,
nem akarok mindenkinek külön-külön kommentet hagyni, úgyhogy itt mondom el, milyen nagyon sajnálom, hogy feladjátok, de ha tényleg nincs kedvetek beletenni a munkát, akkor nem lenne értelme győzködni Titeket. Értetlenül állok az általatok leírt jelenség előtt, mert ami mintám nekem van, az hihetetlenül szín- és részletgazdag. Igaz, én eleve nem mertem volna egy Queen-féle mintát választani, amiben sok a sötét és szinte végig egy-két szín árnyalataival kell dolgozni, mert ismerem magamat és tudom, hogy hamar megutáltam volna. :)

Van itt egy blog, ahol egy holland ismerősöm Piroskát hímezi, szintén HAED minta és most fejezte be a nyolcadik oldalt. A képre kattintva látható, milyen részletgazdag, úgyhogy nem értem, hogyan sikerült olyanra a Ti mintátok, amilyennek mondjátok. Egyébként az én Matrixomban is dög sok lesz a fekete, sokkal több, mint szeretném, de nem látom, hogyan másképp lehetett volna megoldani a konvertálást. Elvégre azt is utálnám, ha tíz sötészürke és sötétkék lenne ott, és az összképen nem is látszana, mennyi különféle árnyalatot tettem bele. eh, mindegy, csak vigasztalni próbállak Titeket, csak nem megy valami jól. :)

Még annyit, hogy jó lenne, ha a tapasztalataitokról írnátok a cégnek, vagy elmondanátok mindezt a fórumukon. Ha valaki az angoltudása miatt nem meri, biztosan van, aki fordítana, de erről azért tudnia kéne a többi hímzőnek is.

Gatekeeper

Sziasztok!
Biztosan már olvastátok a xszemesen: kiderült a hétvégén a mintámról, hogy pocsék. Jó alaposan átnéztem, de nem nagyon lehet vele mit kezdeni, tele van fekete pacákkal az egész, és amúgy sem az igaziak a színei. Így sajnos nem folytatom veletek a munkát, pillanatnyilag nem merek belevágni egy másik HAED-be, vagy hasonlóan nagy méretű képbe, csak a rózsás Lanarte-mat hímzem tovább.
További jó munkát nektek!
Hajni

Hatodik szombat...

Sziasztok!

Most az következne, hogy mennyit haladtam a hatodik szombaton...és a kép.
De nem fog, és a Queen of Heartsról már nem is lesz több folyamatkép, legalábbis tőlem nem. (Ide most sírós szmájli kellene.) Hétvégén téma volt az xszemesen a minták minősége. Én pedig végigbogarásztam az enyémet. Rengeteg fekete pacni. Úgyhogy nem érdemes belefektetni annyi munkát. Így legalább csak kb. 10 napi munkám vész.
Még nem tudom, hogy választok-e másik HAED képet, vagy én is a Lanarte-arab lánnyal folytatom-e. Mert mindenképpen folytatni szeretném veletek. Olyan jó kis csapat vagytok-vagyunk.