Képeink

2007. november 15., csütörtök

HMS Calcutta



Nekem is elment az eszem, úgyhogy csatlakoznék hozzátok. De ha nem gond, nem SAL-ban, mert 1.) szombaton nem mindig tudok hímezni, 2.) ha csak szombaton hímeznék, úgy 60 év múlva lennék kész.
A képem egy Golden Kite 5 plusszos nehézségű. HMS Calcutta a címe. 90 szín+ a kevert színekkel együtt az annyi mint 188. Iszonyatosan nehéz. Megpróbáltam a parkingot, de nincs idegem 10 szemnél letenni az adott fonalat, amikor gond nélkül tudok vele továbbmenni. Ez főleg azért gond, mert nagyon sok benne az odahajított 1-1 szem. Sokszor nincs 5 egyforma öltés egy 10x10-es blokkban. Ezért nincs türelmem minden blokkhoz befűzni 30 színt. Végül 18-as aidára tettem, mert muszáj 2 szállal hímezni a kevert színek miatt. De elég bumszli, amivel nehezen békülök. Azt hiszem a következő szerelmemet, ami szintén egy GK, 22-25-ös anyagra teszem félöltésekkel. Igaz, az óriási, és 1 m széles keret kellene hozzá 20-as anyagon :-)
Ez az első fázisfotóm. Bár már jócskán haladtam vele, csak még nem fotóztam. A dátum a képen kamu :-)

Elcsábultam

Kinéztem magamnak még egy csodás HAE képet,igy már 2 kép van amit szeretnék majd kihímezni,ha........
Közben elcsábultam,mert észbekaptam,hogy a Párocskám aktuális karácsonyi mellénye nincs még kész. Gyorsan nekiálltam,remélem sikerül.
Felbuzdulva a lányok csodás oldalain,blogjain,én is alkottam egyet,még elég kezdetleges,sokat kell rajta alakitani.

Első nekifutásra ilyen: http://kipling54.blogspot.com/