Képeink

2009. január 3., szombat

Sziasztok Lányok!
Először is nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok inden kedves bökögetőnek!

Karácsonyra a fiamtól megkaptam a szerelemképemet. :-) Így most már a 4. nagy képpel csatlakozom hozzátok. Seherezade 225x 331
anyag: 20 countos fehér Aida
fonal:DMC
1x1 szálon hímzem, és mivel csupa hátteret varrtam eddig, nincs mit mutassak. Hisz csak egy rózsaszínű paca látszana csak. Igaz abból 900 x kész van. :-)

A három tulipánok

Nos december elején belevetettem magam a kép hímzésébe. Komoly munkálatot jelentett az előkészület is, mert a mintát mindenképpen szerettem volna picit kinagyítani, meg ugye az eredetit nem szeretem összefirkálni, 6 db A3-as lapot kellett összillesztenem... Aztán jött a fonalak szétválogatása, amiben sokat segített, hogy ehhez mintához színkódokkal és színekkel ellátott rendszerezőt adtak. És gyorsan bele is vágtam a hímzésbe, egyelőre a hátteret kezdtem el, mi csak félöltésekből áll. :-))) Két rövid este munkája van eddig benne, a bekockázás is eltartott egyideig, de nagyon tetszik. Valószínűleg sokáig fog készülni, mert most van pár dolog, amit már mindenképpen szeretnék befejezni, mielőtt ennek komolyabban is nekiállnék.

És akkor mutatom, hogy mennyi az annyi: