Képeink

2007. november 15., csütörtök

HMS Calcutta



Nekem is elment az eszem, úgyhogy csatlakoznék hozzátok. De ha nem gond, nem SAL-ban, mert 1.) szombaton nem mindig tudok hímezni, 2.) ha csak szombaton hímeznék, úgy 60 év múlva lennék kész.
A képem egy Golden Kite 5 plusszos nehézségű. HMS Calcutta a címe. 90 szín+ a kevert színekkel együtt az annyi mint 188. Iszonyatosan nehéz. Megpróbáltam a parkingot, de nincs idegem 10 szemnél letenni az adott fonalat, amikor gond nélkül tudok vele továbbmenni. Ez főleg azért gond, mert nagyon sok benne az odahajított 1-1 szem. Sokszor nincs 5 egyforma öltés egy 10x10-es blokkban. Ezért nincs türelmem minden blokkhoz befűzni 30 színt. Végül 18-as aidára tettem, mert muszáj 2 szállal hímezni a kevert színek miatt. De elég bumszli, amivel nehezen békülök. Azt hiszem a következő szerelmemet, ami szintén egy GK, 22-25-ös anyagra teszem félöltésekkel. Igaz, az óriási, és 1 m széles keret kellene hozzá 20-as anyagon :-)
Ez az első fázisfotóm. Bár már jócskán haladtam vele, csak még nem fotóztam. A dátum a képen kamu :-)

14 megjegyzés:

Szihaj írta...

Nyuli, ez tök jó lesz, gyönyörű ez a kép :)))
Az 1m-es keret ismerős, az enyém pont akkora :))))

Soleil írta...

Szia Nyuli, de jó, hogy neked is elment az eszed:-))) Örülök, hogy itt vagy! Nagyon szép ez a kép, jó nagy munka lesz ez is. Szépen haladsz!

Szvercseg Henriett írta...

Ez nagyon szép!
Jó, hogy közénk álltál, szaporodnak a bolondok!

Szandrah írta...

Te jó ég, te sem vagy normális! Ez a kép meseszép, de 188 szín ... nincs is annyi a világon! :-) Minden tiszteletem a tiéd, nagyon bátor vagy, hogy neki mertél állni. És szépen haladsz is! De ha nem szálvezetéssel csinálod, akkor nem félsz, hogy elmászik egy-egy szem és borul az egész? Mindenesetre sok-sok örömet kívánok a képhez.

Szihaj írta...

Én sem szálvezetéssel hímzek (mármint ha ez a maczyka-féle technikát jelenti), és nem csúszok el, azért osztom be 10x10öltésekre. Így bármikor ellenőrizhető. Szerintem sokan hímzünk a "hagyományos" módon :)))

Névtelen írta...

Fantsztikus kép!!!! 188 szín,jézus,nem semmi. Nagyon nehéz lesz,de nagyon gyönyörű.
Jó kedvet,türelemet,és időt hozzá!!!

Névtelen írta...

Hajrá Nyuli!
Főleg hogy láttam összerakva a fonalaidat és nem szép színekkel fogsz dolgozni. De ez a kép valami csodaszép lesz.

Bernadette írta...

nem mászik el semmi, mert bekockázok mindig egy kis darabot. Meg ennyi színnél ki a fenét érdekel, ha az egyik szürke a 40-ből eggyel odébb kerül? :-))Minden nap megpróbálom a szálvezetést, de az nekem annyira lassú, hogy feladom.

CicaZsu írta...

Szió!

Hát, látom elvesztél :D Szépségeset választottál...

Norcsi írta...

Sok sikert hozzá és üdv a "nyugdujjasok " körében!Nagyon szép képet választottál!

Bernadette írta...

El biza, de most úgy érzem, a büdös életben nem lesz kész. Igaz, ha az a pasi hímezheti 6 éve a picture Galleryt a Golden Kite-on, annyi idő alatt én is készen leszek.

Szihaj írta...

Látod, Nyuli, fő az optimizmus :)))
Én tuti itt leszek még hat év múlva is :)))

Delfike írta...

Én is,én is :)))

Katinka( csicsikati) írta...

Tudod ?! Az egyik legszebb mintát választottad ! Kitartás.Nagyon szépen haladsz vele amúgy ;)