Képeink

2008. március 31., hétfő

Levender Sky - 4.hét


Haladgatok... Már 2féle kék+1 fekete fonalam el is fogyott!!! :) Jó pár helyen viszont átlátszik az anyag... Nem tudom, hogy ez baj-e, vagy nem. ( normális ez? Nektek is ilyen? ) Engem zavar. Eddig kerek rámán hímeztem, lehet, hogy az feszítette szét az anyagot??? Most csak a bal kezemmel tartom alulról, így mintha jobb lenne. Ti hogy csináljátok? Én össze vissza biztosítostűzöm a használatlan anyagot, de még így is mindig útban van :(

De már a 2. A/4-es lapot csinálom!!!! :))))))))))))

14 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon jól haladsz! Ügyi vagy! A nagy headet én kereten hímzem, szerintem többen is, és így nem zavar a felesleges anyag.

Dora írta...

Ancsi, aidára csinálod? Azon szerintem a sötét színek picit átlátszanak, de a fotókon sokkal feltűnőbben, mint valójában. Ha egy lépésre állsz már majd a kész képedtől,akkor nem fog látszani. Nekem 4 festményem is meg van hímezve aidán, és egyáltalán nem rossz. Sőt!

Én a haed-et azt rámán csinálom, mivel a 3 keretem közül egy sem szabad :-DDDD Én már megszoktam, hogy felhajtom az ilyen nagy anyagokat, mondjuk nem mondom hogy kényelmes. Én behajtom a ráma jobb szélénél, és lefele irányban lógatom a feles részt. Igy ott marad nagyjából, és tudom kerülgetni.

A Fasselem viszont kereten van. Tény, hogy sokkal sokkal kényelmesebb, már ha bírja az ember tartani a bazinehéz keretet ;) De én már azt is megszoktam ;) :-D

Névtelen írta...

Nagyon klasszul haladsz,főleg 4 hét után,nem semmi!!!!!!
A körráma nekem is elhúzta az anyagot.
Ilyen nagy képet fotelos állványon csinálok,mert ott fel lehet tekerni,vagy egy könnyű keret,ami szintén tekerős.
A Párom csinált két különbözőt,igy házilag,majd lefotózom és felteszem a képét

Ancsi írta...

köszönöm, köszönöm :))))
aidára, igen. még csak "normál" ( ez nekem 3 számast jelent :) ) képeket csináltam, nem is nagyon voltam képben az anyagtípusokkal ezidáig. ezt legalább látom :)
Te is 3 szállal csináltad a képeidet?
lehet, hogy majd valamikor beruházok én is egy keretbe. gondolom nem olyan nagyon drága.
köszi a tanácsokat :)

Dora írta...

Én a 14es aidára csak 2 szállal hímzek. De szerintem nem azért látszik át elsősorban az anyag, hanem a szövése miatt.
Hát nem tudom, hogy melyik keret milyen drága, de az enyém annyira azért nem volt olcsó. Biztos lehet olcsóbban is venni.

Ancsi írta...

Kipling! fogalmam sincs, hogy milyen az a fotelos állvány... :))) nagyon jó lenne, ha fel tudnád tenni valahova a képet, barkácsolnánk itthon mi is :))))
Dora! meg tudom valahol nézni a képeidet???

Delfike írta...

Nagyon jól haladsz!A tengerest én is állványon hímzem.

Dora írta...

Ancsi, itt http://xhubbub.multiply.com/photos/album/2/Kesz_munkaim megtalálod a kész festményhímzéseimet. Egy Cezanne-t, egy Van goghot, egy Chagallt, és egy Lautrecet találsz. Nem mindegyikről jó a fotó, mert még régen az nlc-n volt fent, és ott sajna lekicsinyítette. Majd egyszer fotózok belőlük újra jobbat. Csak a Cezanne nincs meg, mert az ajandekba volt.

Ancsi írta...

az állvány miatt nem kell sokat ide-oda húzogatni a kezeteket a fonallal? vagy be lehet úgy állítani, hogy ne kelljen??? még csak képet láttam róla, az az igazság, hogy egyáltalán nem tudom elképzelni milyen lehet úgy csinálni. de hát mindent ki kell próbálni :)))
a haed-es képek méretre hogy szoktak kijönni kb??? akkora anyagotok van kb mint nekem?? ( na de nekem meg Ti nem tudjátok mekkora van. hi-hi :) )
megnéztem Dóra, nagyon szépek!

pillekata_ropi írta...

Biztosan szép lesz, kitartás! A HAED-eket én is kereten csinálom, két kézzel. Az egyik kezem mindig lent van munka alatt, a másikkal meg fenről"elkapom" a tűt. Szokni kell, de így legalább mindké kezem szabad tulajdonképpen, mert nem kell tartogatnom a rámát. Azonkívül ste a ráma nago meg is nyomja a mintát.
- Egy picit nekem is átlátszik, aidára csinálom, apró és egy szállal. 600*400 szem

Dóra írta...

Igen, a keretet is meg kell szokni, mert ott is máshogy kell csinálni. Ha úgy akarod csinálni ahogy a rámával, akkor bizony nagyot kell kerülni. Én egy ideig csináltam, most kaptam fotelos állványt, amit még szoknom kell, mert tök sokszor észreveszem, hogy fogom a keretet :-D pedig nem kéne ;) Na de ez is alakul idővel. Mikor először kezdtem keretem hímezni, pár nap után majdnem eldobtam a francba, hogy én ezen nem hímzek, csak a jó öreg rámán. Aztán már mégsem úgy van. A keret csak az én MUKos hajlamaimhoz nem megfelelő, mert ahhoz nekem legalább 40-50 keret kellene :-DDDD

A Twilight shimmerem az 30x40 cm, vagyis 400x320 öltés.

Soleil írta...

Jól haladsz! Én a Pink Rose-omat kerek rámán varrom. Most már egyre nehezebb felhajtogatni körülötte az anyagot, ahogy egyre több van meghímezve. Az enyém egészen hatalmas, 491x300 szem, de mivel én ezt 2 szálon csinálom 32-es vászonra, ezért egy kb. 90x60 centis anyaggal kell harcolnom:-) De azért szeretem:-)A Kinkade-házam meg a Spirit of Winter most várakozópályán vannak, azok kisebbek.

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon szép képet választottál. :)
Az én véleményem az, hogy a 14-es aida miatt sejlik át picit a kép. Esetleg segített volna, ha kisebb anyagot választasz, vagy mondjuk nem fehér, hanem törtfehér színűt. Nálad 5,5 öltés van egy cm-ben, ez HAED-ek esetében, a forgalmazó által ajánlott anyagokkal 10 öltés. De amint látod, néhányan még ennél sűrűbb vászonra is hímeznek. :)
Én szintén állványon hímzek, és mondhatom csodás. ;) Leginkább pénztárca barát változat, ha úgy készítteted asztalossal. :) Általában a kész állványok ára 10.000 körül van, míg az én asztalosom 6.000-ért készítette. Csak jókat tudok mondani róla. :)
Kitartás, nagyon jól haladsz. :)
Ha időd engedi, kicsit olvasgass vissza a xszemes topikba. Én nagyon sok, és hasznos ötletet olvastam ott. ;)

Ancsi írta...

köszönöm, hogy ennyit írtatok!!! :)
újra már nem kezdem, az biztos, de így, hogy tudom Nálatok is előfordul, már nem zavar annyira, hogy itt-ott kicsit átlátszik :)
Borzasztó sok xszemes topikot átnéztem már, ráment egy "kis" időm, de sok ötletet találtam már!! :)