Képeink

2007. szeptember 30., vasárnap

Megérkezett a hölgy!

Végre megérkezett a balerinám!
Neki is estem azon nyomban, ez itt a hölgyike jobb keze lesz:


Kicsit elbizonytalanodtam, hogy elkészülök-e vele karácsonyig :)

Maczyka, elolvastam a sokszálas technika cikket, háááát, valóban nem egyszerű értelmezni. Nem zavaró az a sok szál? Egyelőre még nem látom,miért lenne könnyebb vele hímezni, remélem elmagyarázzátok, nagyon kezdő vagyok.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon jól haladsz! Ez 1 napi munkád? De ha 2, vagy 3, akkor is nagyon jó!
Drukkolok, hogy kész legyél karácsonyig.
De szerintem, ha kész leszel, akkor már lehet, hogy a te karácsonyi ajádékod lesz, mert nehezen fogsz megválni tőle, olyan szép lesz. :-)

Na én nem tudok angolul, amit leírtak a csajok, azon gondolkodtam el, de egyenlőre én sem látom, hogy miért jobb a többszálas technika. Hogy ha lehet, és a közelben van olyan szín amit éppen hímzek, akkor úgy is odaöltök. :-)

boci írta...

Köszönöm Andi! Igyekszem. Én is félek, hogy nehéz lesz megválni tőle.
2 napi munka, de nem egész napos. Élőben olyan picike ám :(

Maczyka írta...

Azért szép haladás ez, sőt!! (főleg nekem, napok óta megint csak minimálisat van a kezemben, hétvégén szinte itthon sem voltunk...) Szorítok, hogy meglegyen karácsonyig!

A sokszálas nem kimondottan gyorsabb, inkább akkor jó, hogy ha nagyon-nagyon sok színváltás van egy területen, mint például nekem ezen a részen, és akkor is csak annyival, hogy nem kell ki-be fűzögetni állandóan se tűbe, se anyagba. De egyszerre ezzel is csak egy színnel dolgozol. Lesz olyan lapom, ahol sokkal nagyobbak a foltok, ott nem hiszem, hogy 10 öltésenként új szálat fogok befűzni az adott színből :) De itt, ahol kvázi két egyformánál nincs több egymás mellett, könnyebb és gyorsabb is így, és a mintán is egyszerűbb követni. Az elején, mikor még egyszerre egy színnel dolgoztam foltokban, szinte mindig maradtak ki ilyen egy-két öltéses foltok, amik megbújtak a sok jelzés közt, és amiket most hímzek be. A sokszálassal ilyen nincs, hiszen nem az egész lapot kell átböngésznem egy szín miatt, hanem csak mondjuk egy 5x10-es részt. De nagyjából ennyi az előnye :)